Att göra egna pickuper…..

Är både enkelt och förbannat svårt. I dag har jag fått till min första prototyp.  Den är lite annorlunda än en vanlig gitarrpickup i och med att den bara blir ca 5 mm tjock. Passar utmärkt till CBG-byggen då den kan monteras utanpå lådan och man slipper således jacka ut halsen där den skall sitta. Denna första ser inte mycket ut för världen men den funkar, och den funkar riktigt bra faktiskt. Jag kan inte ta åt mig äran för att ha uppfunnit den. Det finns många som tillverkar såna men jag är ändå glad och lycklig över att ha gjort en själv. Att linda ca 4000 varv 0,05 mm koppartråd runt en plåtbit kräver ett visst tålamod och att sedan löda ihop denna tråd med en tjockare sladd låter sig heller inte göras i en handvändning. Jag fick ta till mina 4,0 läsglasögon. 🙂

Monterad med eltejp på en befintlig CBG för ljudtest.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *