(Miss)lyckat experimentbygge

Jag gillar att testa nya saker och när jag sprang på nåt som kallas resegitarr eller travel guitar på nätet dröjde det inte länge innan jag stod vid sågen.

Ursprungsidén fungerade inte alls men istället för att ge upp tog jag nya tag och ändrade om den. Nu funkar den men ser inte så rolig it. Det blev en spelbar prototyp. jag skall testa den lite nu och se om jag gillar den, gör jag det bygger jag en ny. Nu vet jag hur jag skall göra.

Så här såg originalidén ut. Detta var innan jag hade testat att stränga den. Vinkeln mot stämskruvarna blev för skarp så strängen gick av.

Nu ser den ut så här. Nu fungerar den bra men den blev något längre ca 70 cm totalt. Liten nog för en normalstor resväska. Plåtasken i mitten är pickupen. Ett kul bygge så det blir nog en till så småningom.

 

 

 

 

 

 

Edit 2018-01-28

Jag kunde inte riktigt släppa detta bygge så jag fortsatte. Nu ser den ut så här och fungerar alldeles utmärkt. Jag har spelat på den en stund nu och gillar den skarpt. Att den sen går ner i resväskan är ju ett plus. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *