(Miss)lyckat experimentbygge

Jag gillar att testa nya saker och när jag sprang på nåt som kallas resegitarr eller travel guitar på nätet dröjde det inte länge innan jag stod vid sågen.

Ursprungsidén fungerade inte alls men istället för att ge upp tog jag nya tag och ändrade om den. Nu funkar den men ser inte så rolig it. Det blev en spelbar prototyp. jag skall testa den lite nu och se om jag gillar den, gör jag det bygger jag en ny. Nu vet jag hur jag skall göra.

Så här såg originalidén ut. Detta var innan jag hade testat att stränga den. Vinkeln mot stämskruvarna blev för skarp så strängen gick av.

Nu ser den ut så här. Nu fungerar den bra men den blev något längre ca 70 cm totalt. Liten nog för en normalstor resväska. Plåtasken i mitten är pickupen. Ett kul bygge så det blir nog en till så småningom.

 

 

 

 

 

 

Edit 2018-01-28

Jag kunde inte riktigt släppa detta bygge så jag fortsatte. Nu ser den ut så här och fungerar alldeles utmärkt. Jag har spelat på den en stund nu och gillar den skarpt. Att den sen går ner i resväskan är ju ett plus. 

Hemma igen efter en mycket trevlig helg

Om ni gillar blues så kommer här ett hett tips. Blues at Sea. Fantastiskt bra arrangemang. Kanonartister, bra mat, många barer mm.mm. Jag skall absolut dit igen. Nu missade vi en hel del eftersom vi sålde gitarrer men som sagt, det vi fick se och höra var mycket bra.
Försäljningen då, hur gick den? Jo, sådär får man väl säga. Det kom inte så mycket folk som vi hade hoppats på till rummet där vi stod och sålde men trots det sålde vi fyra gitarrer vilket får anses ganska bra.

Det betyder att jag nu faktiskt har lite gitarrer till salu och att jag nu kan ta en kort paus i byggandet och istället gå på mitt ”Bygga om verkstan”-projekt. Det kommer att bli två rum med dörr emellan istället för bara ett. Då får jag ett rum där jag sågar och slipar och ett där jag pysslar med montering mm. Förhoppningsvis blir det lite mindre dammigt på det viset. 

Nedan finns bilder på de gitarrer jag just nu har till salu.
OBS, Endast bilderna i detta blogginlägg är det som gäller. Hittar ni bilder längre ner på sidan i andra blogginlägg som inte finns med i detta inlägg betyder det att de gitarrerna inte finns kvar.

Johnny Cash Tribute. 3 strängad stämd i öppet G. En rail humbucker monterad under locket så bara ”railsen” syns. Säljes i kit med tillhörande ombyggd Epiphone-förstärkare. Pris komplett (Gitarr, förstärkare, rem och kabel. 4500:-

 

6-strängad byggd på en mycket tjusig cigarrlåda. En humbucker, volume och tone. 25,5 tums skala. Mjuk och skön att spela på. Pris 3500:-

 

Ännu en 6-strängare fast denna är byggd på en låda som ser ut som en bok. Även denna riktigt skön att spela på. Pris 3500:-

 

En tresträngare byggd på en cigarrlåda. Denna har piezo -elektronik. Den spelar mycket bra och den har hög uteffekt men trots det ganska okänslig för rundång. Det beror på att piezomickarna sitter under stallet på utsidan av lådan. Pris 1700:-

 

Här har vi en liten akustisk ”Strummer” Den är stämd i A och den har 4 strängar A-D-A och DD. Den har alltså dubbla D-strängar. Den är diatonisk som en Dulchimer, Pris 1500:-